Нов вид измама във Варна. В четвъртък в морската столица беше

...
Нов вид измама във Варна. В четвъртък в морската столица беше
Коментари Харесай

Търговецът на кръв от Русе е намирал жертвите си в социалните мрежи

Нов тип машинация във Варна. В четвъртък в морската столица беше арестуван мъж, който се е показал за кръводарител и изискал сумата от 650 лева. Измамникът е съумял да убеди нуждаеща се жена, че ще подари кръв, в случай че тя му преведе въпросната сума, само че по този начин и не го направил. Полицията се намесила и задържала мъжа за 24 часа, който намирал жертвите си посредством обществените мрежи.

„ Преди два дни в едно от районните ръководства във варна е пристигнала жена, която е била излъгана. Тя е имала потребност от извънредно рядка кръвна група за животоспасяваща интервенция на нейна близка. Така тя е потърсила помощ през обществените мрежи, където е отзовал човек с подправен профил, който е предложил помощ против избрана сума. Тя е превела сумата, тъй като е била в невъзможност. Човекът е изтеглил сумата и по-късно е изискал още веднъж немалка сума пари ". Това съобщи в ефира на „ Здравей, България " представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна Светла Златева по Нова тв. 

По думите ѝ тогава дамата схванала, че е излъгана и се е обърнала към полицията. „ Колегите са се свързали с полицията в Русе и по този начин взаимно са съумели да заловят този лъжец ", акцентира Златева. И добави, че това е първи сходен сигнал на територията на град Варна.

Задържаният е на 39 години и е от Русе. Той е престъпно проявен, осъждан за обири и измами.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР